‘Aanleg basketbalveld’ en ‘Natuurlijk spelen, sporten en ontmoeten bij de Berflobeek’: twee moties BB aangenomen (15-02-2023)

Home 9 Nieuws 9 ‘Aanleg basketbalveld’ en ‘Natuurlijk spelen, sporten en ontmoeten bij de Berflobeek’: twee moties BB aangenomen (15-02-2023)
15 februari, 2023
Na een mooie raadsvergadering met veel discussie zijn twee moties van BurgerBelangen aangenomen. Deze moties zijn ontstaan als resultaat van de Motiemarkt van vorig jaar november. Bewoners uit de stad kwamen met initiatieven waar totaal een budget van 50.000 euro voor was vrijgemaakt.
Han Daals heeft zich samen met de maker van de gefilmde stadsjournaals, Frans Rientjes, ingezet om via een motie een onderzoek naar behoud van de stadjournaals over de periode van 2000 tot 2007 te laten uitvoeren. Deze motie heeft het net niet gehaald.
Jeffrey Scholten was de kartrekker van de motie ‘aanleg basketbalveld in de Berflo Es’. De jonge initiatiefnemer Gijs ziet een half basketbalveld met antislip ondergrond als een mooi speelveld waar veel kinderen in de Berflo Es gebruik van kunnen maken.
De andere motie ‘Natuurlijk spelen, sporten en ontmoeten bij de Berflobeek’ die Jeffrey heeft opgesteld met een initiatiefneemster heeft ook als doel dat omwonenden elkaar buiten vaker ontmoeten.

Ook andere moties zijn aangenomen, er is oa budget vrijgemaakt voor een theaterspektakel in Beckum, de stroomvoorziening voor het Waterorgel en er komt een ‘Boekenweek van jongeren’, voor middelbare scholieren in Hengelo. Mooie initiatieven. Veel partijen  gaven al aan om in de toekomst opnieuw een Motiemarkt te willen houden voor onze inwoners.

 

Voor de belangen van onze stad en haar bewoners