Kandidatenlijst 21 maart 2018

Home 9 Nieuws 9 Kandidatenlijst 21 maart 2018

Hieronder vindt u de kandidatenlijst voor de gemeenteraadverkiezingen van 21 maart 2018, vastgesteld in de ledenvergadering van 20 december. Het is een goede mix geworden van ervaren kandidaten en nieuwe mensen. Han Daals is  lijsttrekker. Annie Doornbos en Wieger Mulder willen op eigen verzoek niet terugkeren in de raad en zijn lijstduwer. De wethouderskandidaten zijn Wieger Mulder en Roel Kok.

 

1 han foto

nr. 1: Han Daals

Beste Kiezer,
Allereerst stel ik mij als lijsttrekker van BurgerBelangen Hengelo aan u voor. Mijn naam is Han Daals. Ik woon al ruim 29 jaar samen met mijn echtgenote in de Beckumerstraat op het Tuindorp. In het dagelijks leven werk ik als docent commerciële dienstverlening. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij het Tuindorpbad en cliëntenondersteuner WIA en WMO in Hengelo. BurgerBelangen Hengelo is de lokale politieke partij die al sinds 1985 staat voor de belangen van de inwoners van Hengelo. Wij zijn dagelijks bezig met belangrijke lokale thema’s zoals de leefbaarheid in de wijken, binnenstad en afvalbeleid.

Lees meer:

 

2 marcel foto

nr. 2: Marcel Evertzen

Ondernemer / vader / Hengeloër

58 jaar, waarvan 30 jaar woonachtig in Hengelo. Ondernemer met een bedrijf welke ook gevestigd in Hengelo. Actief in diverse besturen als vrijwilliger. Betrokken bij het wel en wee van Hengelo, met name op het vlak van leefbaarheid en veiligheid. Ik ben al ruim 7 jaar actief in de politiek, met name op deze vlakken, binnen BurgerBelangen Hengelo.

lees meer:

 

 

 

3 jacg foto

nr 3: Jacqueline Freriksen

Sinds mijn trouwen met Igno, ruim 30 jaar geleden, woon ik in Hengelo. Samen hebben we 2 dochters. Ik werk ruim 25 jaar als leidinggevende. Ooit begonnen in de gezondheidszorg en bij het UWV. Vanaf 2005 bij de gemeente Almelo en sinds 2013 als manager Zorg binnen het Sociaal Domein. Bijna dagelijks zie ik dat welvaart en welzijn niet voor iedereen zijn weggelegd.
BurgerBelangen is onafhankelijk, flexibel, dichtbij en betrokken. We richten ons in de volle breedte op datgene wat van belang is voor alle inwoners van Hengelo.
Ik ben bereid tijd en energie te steken in u, want alleen met u kunnen we samen bouwen aan een leefbaar Hengelo.

lees meer: 

 

4 Buhran foto

nr4: Burhan Carlak

Welzijnswerker / TV-Programmamaker

46 jaar oud, al 30 jaar woonachtig in Hengelo. Langer dan tien jaar actief geweest in de multiculturele mediawereld. Al 12 jaar ervaring met lokale politiek. Ervaring met burgerparticipatie, in het informeren en activeren van mensen. Sterk in matchen, netwerken en bruggen bouwen.

Lees meer: 

 

 

 

5 roel foto

nr. 5: Roel Kok

Hengeloër, ervaren raadslid, héél trots op Hengelo! 63 jaar, 27 jaar woonachtig in Hengelo. 25 jaar bedrijfsleven, overstap onderwijs, VO-docent in vak Biologie. Voorzitter Stichting Tuindorp ’t Lansink. Voorzitter Presidium gemeenteraad Hengelo 2014-2018. Voetballiefhebber, jarenlang betrokken bij v.v. ATC’65, fan FC Twente Vrouwen en FC Twente. Ruim 12 jaar actief in de plaatselijke politiek, waarvan 8 jaar als raadslid.
Mijn motto: lokale problemen moeten op lokaal niveau via de lokale politiek worden opgelost.

 Lees meer:

 

 

6 Zohra foto

nr 6: Zohra Hammami

54 jaar, geboren in Tunesië. Op 9-jarige leeftijd naar Hengelo gekomen en hier grotendeels opgegroeid. Werkzaam bij Wijkracht, afdeling Menthol, maatschappelijke begeleiding van nieuwkomers en coördinator van het Taalpunt Hengelo. 26 jaar werkervaring in de welzijnssector. Hecht grote waarde aan democratie, gelijke kansen voor iedereen. De wil om kennis en ervaring in te zetten en als burger hierin mijn verantwoordelijkheid te nemen. Draag een warm hart toe aan een beter sociaal klimaat voor iedereen, goede omgangsvormen en een duurzame en fijne leefomgeving.

lees meer: 

 

 

7 Jos foto

nr. 7: Jos Klaczynski

“Niet praten over maar praten met de bewoners”
Als zoon van een Poolse bevrijder en stiefzoon van een Spaanse gastarbeider weet ik hoe belangrijk integratie in een samenleving is. Tijdens mijn inzet voor het project “Dag van de dialoog” heb ik mogen ervaren hoe belangrijk het opzoeken van een dialoog is en ervaren dat dit in vele wijken van Hengelo tot goede resultaten heeft geleid. Anderzijds is er in verschillende wijken nog veel werk te verzetten bij realiseren en verbeteren van deze integratie. Ik zie het als een van mijn belangrijkste taken als raadslid voor Burgerbelangen om samen met de wijkorganisaties op pad te gaan en oog en oor te hebben voor alle wijkbewoners en te werken aan sociale cohesie.

 Lees meer: 

Lasse fotonr 8: Lasse Licht

 

 

 

 

9 simon foto

 

nr. 9: Simon Haverkate

34 jaar, geboren en woonachtig in de binnenstad van Hengelo. Jazzpianist en administratief medewerker en ondernemer. Tevens organisator van het evenement CandleNight in de Lambertusbasiliek. Nieuwkomer in de Hengelose politiek. Voel me betrokken bij de kunst-, cultuur-, sport- en binnenstadsontwikkeling van Hengelo. Al deze segmenten hebben veel raakvlakken en kunnen elkaar positief beïnvloeden. In het slagen hiervan speelt onze jeugd een cruciale rol. Daar wil ik me graag voor inzetten.

 Lees meer: 

 

 

Annie

Overige kandidaten
10 Nick Evertzen
11 Gaby Mensink
12 René Spenkelink
13 Robert Ritmeester
14 Nando Coopman
15 Bert Mulder
16 Bert Scherphof
17 Anneliese Kranenborg
18 Marcel Elsendoorn
19 Gerrit Klister
20 Harry Pots
21 Klaas Mulder
22 George ten Brummelhuis
23 Wieger Mulder
24 Annie Doornbos

Voor de belangen van onze stad en haar bewoners