Aan de slag op vrijwilligersdag NL Doet (18-03-2024)

Home 9 Nieuws 9 Aan de slag op vrijwilligersdag NL Doet (18-03-2024)
18 maart, 2024

Afgelopen vrijdag heeft raadslid Tonny Noordman in het kader van de landelijke vrijwilligersdag NL Doet een middag meegelopen bij Factor Twee. Dit is een re-integratiebureau voor jongeren en jongvolwassenen, jongeren met een uitkering worden hier begeleid bij de terugkeer naar werk.
Dit kan oa door deel te nemen aan een leerwerktraject bij Factorij074 aan de Enschedesestraat, verdeeld over drie onderdelen:

  1. De Legoloods: legopakketten worden van “scratch” af samengesteld en opgebouwd uit oude gerecyclede legoblokjes.
  2. De Sneakerfabriek: sneakers cleanen, restaureren, customizen.
  3. Kleding wassen, repareren, enz.
    Deze producten worden dan te koop aangeboden.

Tonny heeft die middag kennis gemaakt met bevlogen mensen die zich inzetten om deze jongeren te helpen. Hij kreeg een rondleiding door het pand, met de mededeling dat ze op zoek zijn naar een tweede locatie voor uitbreiding.
Hij ging zelf aan de slag in de Legoloods. Het was nog een behoorlijke klus om de legopakketten samen te stellen, erg tijdrovend en het vereist concentratie. Tonny heeft dan ook bewondering voor de jongeren die hiermee aan de slag gaan. .

Daarnaast is er ook een Servicepoint: een logistieke afdeling waar pakketjes worden verzonden en waar buurtbewoners ook hun pakketjes kunnen ophalen.
Zo is er o.a. een samenwerking met verschillende pakketdiensten. Denk hierbij aan DHL, HOMERR, DPD, en UPS.

 

 

 

Voor de belangen van onze stad en haar bewoners