Bezoek fractie aan Wijkracht (25 juni)

Home 9 Nieuws 9 Bezoek fractie aan Wijkracht (25 juni)

Bezoek aan Wijkracht – 25 juni 2018

Als fractie hebben we Wijkracht bezocht en gesproken met de kersverse directeuren-bestuurders Esther van Spall en Cevdet Ornek. Na een kennismakingsronde hebben zij ons bijgepraat over het ontstaan van Wijkracht vanuit een aantal organisaties die samen Wijkracht vorm hebben gegeven. Ze zijn begonnen onder de hoede van Carintreggeland en sinds 1 mei 2018 is de organisatie zelfstandig.

Wijkracht biedt vanuit het hoofdkantoor aan de Deldenerstraat in Hengelo een groot aantal diensten aan, zoals maatschappelijk werk, mantelzorgondersteuning, ouderenwerk, jongerenwerk, vrijwilligerswerk, sociaal cultureel werk, en het taalpunt Menthol, dat steun biedt aan nieuwkomers en sociaal raadslieden.

Wijkracht heeft 150 medewerkers en duizend vrijwilligers die dagelijks actief zijn in de gemeenten Hengelo, Borne, Dinkelland, Haaksbergen en Oldenzaal. We hebben gesproken over ontwikkelingen in het voorliggend veld ofwel zorg zo dichtbij en zo licht mogelijk en zo snel mogelijk om hiermee verwijzing naar duurdere vormen van zorg te voorkomen dan wel te verminderen. We hebben gesproken over de tekorten die landelijk spelen in de jeugdzorg en hoe Wijkkracht hier mogelijk een rol in zou kunnen spelen. Kortom een goed, informatief gesprek waarmee wij als fractie mee verder kunnen.

 

Voor de belangen van onze stad en haar bewoners