Vragen gesteld over het verkrijgen van een overlijdensakte in het weekend (23-05-2022)

Home 9 Nieuws 9 Vragen gesteld over het verkrijgen van een overlijdensakte in het weekend (23-05-2022)
23 mei, 2022

Burhan Carlak heeft namens BurgerBelangen vragen gesteld aan het college over de verkrijgbaarheid van een overlijdensakte in het weekend.

In het verleden was het voor inwoners van Hengelo mogelijk via een servicenummer een overlijdensakte in het weekend te krijgen. Dit is met name van belang voor nabestaanden die voor een overleden familielid binnen enkele dagen (1-2 dagen) buiten Hengelo een uitvaart willen verzorgen. Deze situatie speelt regelmatig bij inwoners met een migratie-achtergrond waarbij levensbeschouwelijke overwegingen van belang zijn.

Het servicenummer was ook op de website bekend zodat inwoners van Hengelo (nabestaanden) konden bellen en zodoende de dienstdoende ambtenaar van burgerzaken konden bereiken.

Als fractie van BurgerBelangen zijn wij door inwoners gewezen op het feit dat het servicenummer op de website voor het verkrijgen van een overlijdensakte niet meer zichtbaar is. Verder beschikt, zover ons bekend, geen enkele uitvaartonderneming in Hengelo over een servicenummer om een overlijdensakte in het weekend te regelen.

Kortom, we vinden het wenselijk dat deze service door de gemeente Hengelo weer verleend gaat worden. Voor de vragen die we het college gesteld hebben klikt u hier.

 

 

Voor de belangen van onze stad en haar bewoners