Schriftelijke vragen over opschorten werkzaamheden Cliëntenraad Minima (18 april)

Home 9 Nieuws 9 Schriftelijke vragen over opschorten werkzaamheden Cliëntenraad Minima (18 april)

Op 18 april heeft Zohra Hammami namens BurgerBelangen onderstaande schriftelijke vragen gesteld aan het college over het opschorten van de werkzaamheden van de Cliëntenraad Minima.

Betreft: opschorten werkzaamheden Cliëntenraad Minima

Geacht college,

BurgerBelangen heeft vragen over de huidige adviesraden Sociaal Domein, waaronder de Cliëntenraad WMO en Cliëntenraad Minima Hengelo. Op grond van verschillende wetgevingen is de gemeente verplicht om advies- dan wel cliëntenraden te hebben. De vormgeving is grotendeels vrij. Veel gemeenten hebben maar een raad, maar ons college heeft besloten een overkoepelende Adviesraad (over de drie domeinen heen) in te stellen en de twee cliëntenraden overeind te houden. Er is over deze materie momenteel een verordening in de maak waar de gemeenteraad zich binnenkort over mag uitspreken.

Vraag 1.

Kan het College opheldering geven over het functioneren van de raden in het Sociaal Domein. Waarom is hier gekozen voor het handhaven van de huidige adviesraden en niet, zoals bij andere gemeenten, over te gaan op een overkoepelende adviesorgaan?

Vraag 2.

Wat gaat het College nu doen, nu de Cliëntenraad Minima Hengelo zijn werkzaamheden heeft opgeschort?

Vraag 3.

Kan het College opheldering geven over de verhouding tussen de drie Adviesraden sociaal domein, en wat het opschorten van de werkzaamheden van de Cliëntenraad Minima, voor gevolgen heeft voor de cliënten en de kwaliteit van de dienstverlening?

 

 

Voor de belangen van onze stad en haar bewoners